Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Породица
Одштампај

Дјеца на интернету

8.фебруара 2011. обиљежен је Дан сигурног интернета, први пут у Републици Српској.Тим поводом промовисан је сајт www.djecanainternetu.org.

 

У организацији Омбудсмана за дјецу РС, 08.фебрура у О.Ш: Доситеј Обрадовић у Бања Луци обиљежен је Дан сигурног интернета. Била је ово прва манифестација ове врсте у РС чиме смо се придружили великом броју земаља (преко 65) у којима се овај дан обиљежава од 2004. године.

Сваке године, широм свијета, други дан, друге недјеље, другог мјесеца у години обиљежава се као Дан безбједног интернета, са циљем промовисања безбједног и одговорног коришћења интернета и мобилне телефоније, посебно међу дјецом и младима.

 

Овогодишњи тема Дана сигурурног интернета је Виртуелни животи , а мото То је више од игре, то је твој живот .

 

Институција Омбудсмана за дјецу и Агенција за информационо друштво покренули су иницијативу за успостављање посебне wеб странице о предностима и ризицима интернета, опасностима и заштити дјеце. Страница је намијењена прије свега дјеци али и родитељима и наставницима. Уз израду wеб странице штампан је и пригодан водич за дјецу, родитеље и наставнике-Како заштити дјецу на интернету.

Дан сигурног интернета обиљежен је пуштањем у рад странице www.djecanainternetu.org и најавом цјелогодишњих активности на овом пројекту у виду промоција сајта, едукације и креативних радионица на којима ће учествовати дјеца, родитељи, просвјетно-педагошко особље и сви којима је безбједност дјеце, како реална тако и виртуелна од посебног значаја.