Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Становање
Одштампај

Стара возила и гуме

Аутомобилска индустрија спада у гране које се развијају у складу са развојем савременог друштва. Само у Европи, годишње се одбаци око 12 милиона аутомобиле. Организација прикупљања и начин рециклаже истрошених аутомобила битно утиче на рентабилност рециклирања. Мада у аутомобилу има највише гвожђа, не може и не смије се занемарити ни садржај осталих материјала (гума, обојени метали, стакло, текстил и др.). Највеће тежинско учешће имају ферозни материјали од којих највеће учешће имају лимови, тј. каросерија (39%). Од обојених метала (5.4%), највеће учешће има алуминијум (3%). Од наведених метала, око 90% се поново користи, односно рециклира у топионицама и ливницама, док се остали материјали (стакло, тканина) складиште на депонијама.

 

Гума, природна и синтетичка: синтетичка гума остаје суштински инертна; природна гума се разлаже изузетно споро.

Гомилање старих гума представља проблем не само због заузимања земљишта већ и због могућности самозапаљивања које је праћено дуготрајном ватром која може негативно утицати на здравље људи.

Старе гуме представљају дилему и за веома софистицирани менаџмент чврстог комуналног отпада. Гуме се састоје од комплексног полимерног материјала са скупоцјеним хемијским додацима. Обнављање ових адитива додатих у било којем облику је опасно.

Једно од решења јесте пиролиза. Код процеса у пиролитичким пећима критичан је контролни систем емисије с обзиром на то да се стварају органске паре. Овај процес може бити релативно скуп, а постаје исплатљивији када нагомилавање гума почиње да представља опасност због могућег пожара.

Што се старих гума тиче, може се говорити о њиховом обнављању, сјецкању и употреби као пуниоца и ублаживача на жељезничким пругама на пример. Обрада старих гума мора се спроводити под контролом због тога што је праћена са доста прашине која може бити канцерогена за раднике.

Термална деструкција могућа је у оним цементним пећима које су прилагођене за пријем чврстог горива. Овај начин у земљама у развоју може бити енергетски веома исплатљиво поступање са старим гумама.

Скупљањем, складиштењем и збрињавањем опасног отпада у индустрији, животној околини и домаћинствима, бави се КЕМИС-СРС д.о.о. са сједиштем у Добоју. Више информација на веб адреси овог предузећа.

 

Деп-от

Еко-деп