Електронско пословање
Одштампај

Признање за портал еСрпска

Завршном церемонијом у хотелу Continental Београд, дана 22.12.2009.г. додјелом међународних признања Дискоболос, проглашена су овогодишња најквалитетнија рјешења у примјени информационих и комуникационих технологија у готово свим сферама привреде и ванпривреде.

 

Агенција за информационо друштво Републике Српске, номиновала је портал еСрпска у категорији Друштвене дјелатности. У конкуренцији за ово престижно признање поред еСрпске, у истој категорији нашли су се следећи пројекти:

  • e fusion pvt limited, Gangodawila, Sri Lanka - Project E3 партнерство као друштвени утицај на рурално становништво

  • BCS, Swindon, Great Britain Social Inclusion for IT Users

  • ЈП ПТТ саобраћаја "Србија", Београд Квалификовани електронски сертификати

  • Извршно веће АП Војводине, ИЦТ сертификација више од половине својих службеника

  • USP-Consulting, M nchen - MRM - Marketing Ressource Management and WFP - Work Force Planning

  • Хрватски државни архив Загреб и Avicena software д.о.о Сплит - ARHiNET - национални архивски информацијски сустав Републике Хрватске

  • Prokoway d.o.o, друштво за безбедност и здравље на раду, Београд - LatiPRO пакет за безбедности у раду

  • LANACO, Бања Лука - Привредни регистар

  • Abies Net, Београд Web телевизија

 

Агенција за информационо друштво Републике Српске, за портал еСрпска, добила је посебно признање заједно са Извршним већем Војводине И USP-Consulting, M nchen.

Дискоболос у овој категорији припао је Јавном предузећу ПТТ саобраћаја "Србија", за пројекат Квалификовани електронски сертификати Сертификационог тела Поште .

Како је Дискоболос стекао европски имиџ више него икада раније, то је предјставник Европске скупштине ИКТ професионалаца госп. Нико Шламбергер отворио овогодишњу церемонију истакавши задовољство да је поред председавајућих ИКТ асоцијација многих европских земаља и он лично учествовао у раду жирија Дискоболос по трећи пут, као и задовољство да Дискоболос ове године има значајни одзив из западноевропских земаља, што га чини све престижнијим признањем не само у региону већ и у Европи.

Ђорђе Дукић, председник ЈИСА Јединственог информатичког савеза Србије, поздравним говором у поводу јубилеја 15-годишње организације Дискоболос-а истакао је чињеницу да се ово признање додјељује за позитивна искустава у примјени информационих и комуникационих технологија, што га чини референтним и даје осталима примјер како треба користити савремене информационе и комуникационе технолигије.

Куриозитет овогодишњег Дискоболоса је да се поред уобичајених кандидатура са еx-југословенских простора, на столу жирија нашло чак 15 пријава из земаља Европске Уније!

На свечаној церемонији уручења признања Дискоболос, присуствовало је три стотине високих званица које су краћом видео презентацијом могле још једном погледати изабрана остварења. Општи је утисак да је квалитет приказаних остварења био такав, да је жири у појединим категоријама имао веома тежак задатак изабрати победнике, што никако не умањује значај оних који нису имали довољно среће да буду посебно истакнути у овој години.