Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Образовање
Одштампај

Упис у вртић

У зависности од узраста, дијете можете уписати у дјечје јаслице или неку од вртићких група предшколског узраста. У неким вртићима организован је поподневни боравак дјеце тзв. забавиште.

 

Јаслице

У дјечије јаслице уписују се дјеца од 6 мјесеци до 3 године старости.

Цијена боравка није јединствена на цијелој територији Републике Српске, али је јединствена на нивоу општинских центара. Цијена боравка дјетета биће уписана у Уговору који закључите са предшколском установом.

Приликом уписа дјетета у дјечје јаслице потребно је попунити понуђени формулар, донијети родни лист дјетета и љекарско увјерење издато од породичног љекара.

 

Вртићке групе

Од три до шест (до поласка у школу) година дјеца се уписују у вртићке групе у зависности од старости и броја група жељеног вртића.

Већина вртића у РС је током цијеле године попуњена до последњег мјеста па је неопходно да се распитате у вртићу у који желите уписати дијете и прије него дође вријеме за сам упис. У већини установа формирају се листе чекања за које је потребно попунити Уписник (образац којим изражавате своју жељу за упис дјетета у вртић). Упис дјеце врши се симултано, тј. када се појави слободно мјесто уписује се дијете које се налазина првом мјесту листе чекања.

За упис дјетета у вртић потребан је родни лист дјетета и љекарско увјерење издато од породичног љекара.

Цијена боравка није јединствена на цијелој територији Републике Српске, али је јединствена на нивоу општинских центара. Цијена боравка дјетета биће уписана у Уговору који закључите са предшолском установом.

 

Забавиште

У забавиште се уписују дјеца од 3 до 6 година старости. Боравак дјеце у забавишту организује се у поподневним терминима и начешће је од 15:00-20:00.

  

Jaвнe прeдшкoлскe устaнoвe у Рeпублици Српскoj

Привaтнe прeдшкoлскe устaнoвe у Рeпублици Српскoj