Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Образовање
Одштампај

Студентска размјена

Министарство породице, омладине и спорта интензивно сарађује са међународним организацијама које се баве питањима младих у РС и БиХ (посебно издвајамо италијанску CISP и њемачку GTZ).

Министарство породице, омладине и спорта  подржава пројекте размјене студентских и других организација, а са циљем да се размјеном студената из региона стекну нова знања и искуства.

 

Организације за студентску размјену

 

Електротехнички факултет

Студенти електротехничких факултета који имају жељу да учествују на студентским размјенама или на интернационалним пројектима, све потребне информације могу пронаћи на страницама Удружења студената електротехнике Европе (EESTEC).  Поред студентске размјене ова организација пружа могућност присуствовања семинарима, радионицама као и реализовање истих.

 

Медицински факултет

Srpska Medical Students International Committee (SaMSIC) је организација студената медицине у Републици Српској (Медицински факултет у Бањалуци и Србињу), која се бави мноштвом тема првенствено из области медицине, али дјелимично залази и у друге сфере живота. Поред размјена студената, као централне активности, SaMSIC дјелује на пољу јавног здравства, борбе против АИДС−а, медицинске едукације, избјеглица и мира.

 

Технички факултети

International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE) је међународно удружење за размјену студената ради техничке праксе. Ово удружење обезбјеђује студентима из више од 80 држава практичну обуку везану за њихово поље студирања.

Ово удружење је конфедерација националних комитета који представљају академске, индустријске и студентске сфере интересовања. Сваки национални комитет је одговоран за провођење размјене у својој земљи.

Водич кроз студентску размјену IAESTE-а можете пронаћи овдје.