Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Закон и ред
Одштампај

Пријава јавног окупљања

Јавним окупљањем грађана , у смислу Закона о јавном окупљању, сматра се свако организовано окупљање грађана које се одржава на за то примјереном простору.

Овим законом уређују се јавна окупљања грађана ради јавног изражавања политичких, социјалних и других увјерења и интереса, начин организовања мирних окупљања и јавних протеста, јавне приредбе и други јавни скупови који су слободни и остварују се на начин прописан овим законом. Организатор мирног окупљања и јавног протеста је правно или физичко лице (организатор) које у складу са овим законом, сазива, одржава и врши надзор над одржавањем мирног окупљања.

Организатор, односно његов заступник, дужан је да поднесе пријаву за одржавање мирног окупљања када је то овим законом одређено. Пријава се подноси најкасније пет дана прије почетка одржавања мирног окупљања. Изузетно најкасније 48 сати прије почетка одржавања мирног окупљања.

Пријава се подноси Министарству унутрашњих послова Републике Српске организационој јединици на чијем подручју се намјерава одржати мирно окупљање

 

Закон о јавном окупљању