Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Извоз-увоз
Одштампај

Споразуми

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу потписало је споразуме о сарадњи са Провинцијом Di Belluno, Sankt-Peterburgom, Regijom Veneto, Baden Wurttemberg.

Исто тако, потписан је и протокол о сарадњи Владе Републике Српске и Округа Тромс, Краљевина Норвешка.

Протоколи о сарадњи

 

Трговачки споразуми
Босна и Херцеговина потписница је многобројних трговачких споразума, укључујући споразуме о слободној трговини, споразуме о преференцијалном третману роба, као и споразуме о избјегавању двоструког опорезивања.

Истодобно, Босна и Херцеговина је потписница споразума  ЦЕФТА 2006 (Central European Free Trade Agreement) заједно са још шест земаља региона: Албанија, Хрватска, БЈР Македонија, Молдавија, Црна Гора, Србија (UMNIC у име Косова). 


Споразум о стабилизацији и придруживању

Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) намијењен је земљама Западног Балкана, у склопу Процеса стабилизације и придруживања. Споразум се потписује на неодредено вријеме.

У проведби Споразума о стабилизацији и придруживању за подручје сарадње одговорне су, једним дијелом, земље чланице, а дијелом Европска унија. ССП уредује односе Босне и Херцеговине с Европском унијом у три ступа Уније (Европска заједница, економске политике и заједничко тржиште, Заједничка спољна и сигурносна политика и Правосуђе и унутрашњи послови).

 

Агенција за промоцију извоза БиХ