Подстицаји
Одштампај

Омладинске организације

Конкурс за финансирање капиталних инвестиција организација које раде са младима из руралних средина

  

На Конкурс се могу пријавити омладинске организације и организације за младе из Републике Српске које у омладинским објектима или омладинским центрима младима у континуитету пружају активности и програме засноване на методама и принципима неформалног образовања са циљем развоја младих у свјесне, одговорне чланове заједнице и стварања услова за остваривање њихових пуних потенцијала и које су испуниле обавезу уписа у Омладински регистар који води ово министарство, а чија су акта усклађена са Законом о омладинском организовању („Службени гласник Републике Српске” бр. 98/04, 119/08 и 1/12) и Правилником  о упису у омладински регистар („Службени гласник Републике Српске” број 45/12).

 

Укупан износ средстава која ће бити додијељена по конкурсу за финансирање капиталних инвестиција организација које раде са младима из руралних средина је 50.000,00 КМ. Максималан износ појединачних средстава која се додјељују је 5.000,00 КМ.

 

Конкурс је отворен до 26.12.2013.године

 

Више о Конкурсу

 

Конкурс: финансирање мини пројеката из области волонтеризма

 

Министарство породице, омладине и спорта поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера позива омладинске организације и организације за младе да доставе приједлоге пројеката на Конкурс за финансирање мини пројеката из области волонтеризма. 

 

На Конкурс се могу пријавити омладинске организације и организације за младе које су уписане у Омладински регистар Министарства до тренутка подношења коначног приједлога пројекта. На конкурс се могу пријавити само они субјекти који су испунили све претходно утврђене обавезе према Министарству.

 

Износ појединачних средстава која се додјељују овим конкурсом је 500,00 КМ.

 

Сви пројекти морају бити реализовани у периоду од 3. до 9. децембра 2012. године поводом обиљежавања 5. децембра, Међународног дана волонтера.

 

Више о конкурсу